Tuesday, 19 June 2012

Malique - Teman Pengganti

intro (black)
ketawa bersama
menangis bersama
ku bersumpah harap kita
mati pun bersama

verse 1 (malique)
sejak dua menjak ini
makin kerap ku diganggu visi
bila celik, juga bila mimpi
aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
dia membelaimu dengan izin dan permisi
sentuhan katanya semuanya kau iakan
sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
aku redha walau tidak ku damba
walau hampa semuanya dah dijangka

beberapa purnama dulu cinta bertakhta
kenangan dibina kita indah belaka
ketawa bersama, menangis bersama
ku bersumpah harap kita mati pun bersama
namun hakikatnya, bukan mudah
aku sembunyikan gulana-gundah
segalanya kan berubah
dengarkan apa yang ku mahu luah

chorus
rahsia ini
telah lama aku pendamkan
tiba masanya
segala-galanya
kuceritakan
aku kan pergi
pergi ku tak akan kembali
tiba masanya
kau cari teman pengganti

verse 2 (malique)
dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
kita tak terlepas dari terkena tempias
rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
bila dunia seolah tak memahami
kau sudi selami, dalami dan mengalami

setia mendengar, sentiasa hadiir
ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
tiba pagi syawal, kaulah yang terawal
syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus kusingkap
kusorok kitab balik tingkap penjara hinggap
dalam diam ada, seorang yang kupuja
kau terisitmewa tapi dia yang sempurna

chorus
rahsia ini
telah lama aku pendamkan
tiba masanya
segala-galanya
kuceritakan
aku kan pergi
pergi ku tak akan kembali
tiba masanya
kau cari teman pengganti

verse 3 (malique)
sejak dua menjak ini, kumencari fungsi kewujudan
dalam persekitaran yang penuh kejumudan
terperangkap dalam jasad, ku keliru
mujur ada kau si peneutralisasi pilu
namun aku tetap murung, berkurung
tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
komplikasi di halaman susuk kiri
makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

lagu ini yang terakhir aku sajikan
kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
jaga diri, jangan makan hati
yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
bilik dah kukemas, katil dah kurapi
cincin, kunci, dompet dalam laci
ada sikit wang, itu saja baki
moga-moga cukup untuk majlis tu nanti

outro (black)
aku kan pergi
bertemu kekasih abadi
tiba masanya
kau cari teman pengganti

Kau Yang Punya.

Korus:
Jangan kau bimbang sayang
di mana ku berada
dengan siapa ku bersama
jangan bimbang
ku tetap
kau yang punya

Verse 1
Bertukar pandangan, senyum
bersalaman ke sekadar berkawan
dan bila cinta dah mula berputik
ah, tak tidur malam
angan-angan jadi pasangan
dah menjadi kenyataan
yang nyatanya, telah banyak kita harung
adakalanya rasa bebas, kadangkala terkurung
kita pernah berpisah dan kembali
berpisah dan kembali
kembali kerna pengorbananmu kuhargai
hilang separa masa bersama keluarga
teman-teman huru-hara tiada lagi, tata, bye bye
tiada lagi huhu haha
jadi sebagai gantinya lagu ni kau yang punya
yang kau nyanyikan, aku nyanyi juga
tak sempurna, tapi ku kan tetap coba
dan janji-janjimu kujanji juga, yup
kini kau dalam duniaku macam hip hop

Korus

Verse 2
Kerjaku memang kejam
punca matamu tak boleh kejam
bermalam, bukan berjam
dimana? dengan siapa kubersama?
berpeluh, bertenaga dengan mic ku berasmara
yang lihat masih menjerit, si genit masih mengenyit
bungkusan dilontar sepuluh digit masih terselit
nah, tidak teruja, mungkin sudah tua
tiada lagi show, kemudian after party
tiada lagi party, kemudian hotel lobi
yang lain masih berpesta
biarkan saja mereka, mereka masih muda
aku ditelefon kalau tak disisimu
dan kalau dengar suara, itu tv atau lagu
jangan bimbang tiada siapa bersamaku
dan jangan bimbang kalau tiada yang berlaku
nope

Korus

Verse 3
Satu fakta, dua penipuan
yang pertama kita ambil, dua buang
kenapa mengeluh?
dengar cerita lagi, dah jenuh berkali-kali
komplikasi dalam komunikasi jadi konfrontasi
mulut orang perosak reputasi, pembunuh motivasi
mereka pakar fabrikasi, modifikasi
di depan senyum, belakang dengki
yang cemburu mungkin teman kita sendiri
siapa tahu?
peduli, kita dah semuanya bersama
dah senang bersama, dah susah pun bersama
ketawa bersama, menangis bersama
kubersumpah harap kita mati pun bersama
ke akhirnya

Korus

Kuhanya punya kau
dan 
hip hop

Outro

Kujuga bimbang sayang
di mana kau berada
dengan siapa kau bersama
jangan lupa
kau tetapku yang punya


Friday, 6 January 2012

Sendiri Lagi.





بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم




Biarkan ia pergi.
Biarkan aku sendiri.
Mungkin kau dan aku tiada lagi.
Dengan rasa berat hati aku sendiri.

Kalau aku sudah tidak disukai.
Jangan dikutuk atau dicaci.
Lebih baik kau berdiam diri.
Jangan kelak kata-katamu memakan diri.

Mungkin aku kelihatan bodoh depan matamu.
Menari tanpa bumi,nyanyi tanpa bunyi di sisi mu
Tapi aku tidak bodoh pada dasarnya.
Hanya aku sendiri yg tau siapa diriku sebenarnya.

Pergi la kau hidup bersamanya.
Aku tidak marah cuma ingin berdamai
Kemenangan tanpa tentangan telah dia capai.
Ucapan tahniah juga pesan untuknya agar kau tidak lagi terabai.

Berdiam diri.
Sembunyi.
Sendiri.
lagi.

Salam.

Thursday, 6 October 2011

Live Your Life !

  • Smile - It makes a world of difference
  • Dance - Who knows when u wont be able to?
  • Cry - Holding those emotions inside is bad for u.
  • Kiss - It is one of the most wonderful things in this world
  • Laugh - What is the point in hiding happiness.
  • Frown - Why not let them know u are unhappy.
  • Apologize - You dont want to lose friends.
  • Hug - There is no better feeling then being wrapped up close to someone u love.
  • Live - Because life is everything 

Monday, 3 October 2011

Relationship stage:



Strangers → Friends → Close Friends  →
↓ 
 ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ╝

Crush → Relationship → Heartbroken → Strangers

Friday, 30 September 2011

Awak .

Awak,
Hari² bukak mata pgi² check hp saye,
Mane tau ade bbm or msg awk
Tp nk dekat 2bln ni dh xde bende tu semua
Kecik hati sye,penat sye tgu lama² =)

Awak,
Hari² sye check update status Fb n BBM
Mane tau tetibe awak ckp rindu saye
Malangnye nasib,just G.morning utk semua

Awak,
Hari² rasa nk tegur awk dlm Fb dlm BBM
Tp saye takot tgh kacau awk nnt
Jadi sye diam n sambung tgk muvie

Awak,
Hari ni saya dah tau semua along cerita td
Jangan salah kn dia,dia just nk saya lupekn n Happy
Dia memang kakak yang baik n bersimpati

Awak,
Td berubah situasi sye dh tau ape yg jadi selame ni
Tp saye still lgi dkt cni, Kosong n xtau mane nk pegi

Awak,
Hari ni saye dh ckp dgn awk nk pegi
Tp xtau kenape xboleh pegi
Hope saye kuat utk xnk tgk awk lgi

Awak,
Kenape awk perlu tipu diri sendiri
Still sayang dkt dia lg tp awak diamkn diri
Boleh saye pegi utk awk Happy
Dari saye tau harini sakit n Benci

Awak,
Hari ni saye meyesal ade ego yang tinggi
Tapi dah xde harapan dkt cni
Jadi nak tak nak terpakse sendiri

Awak,
Hari ni saye tgk gambar kte senyum.
Tp gambar tinggal gambar
Nk buang sayang nk simpan Sedey !

Awak,
Hari ni saya nk pesan dkt awk bende ni
Begaduh tu pekara biase dlm love story
Jangan awk cepat mengalah n pegi
Hope awk lebih banyak besabar lepas ni

Awak,
Hope lepas ni saye xkn jumpe awk dkt LRT lg
Comot² mcm org hilang laki
Saye nk awak alwayz Happy !

Awak,
Hari ni saye delete awk dari bbm list
Bukan sebab saye benci ,Tapi just elak dia sakit hati
Hope awak still save number saye lagi

Awak,
Hari ni saye sakit hati bukan sebab awk mcm ni
Tapi sebab diri saye sendiri xpandai menghargai

Awak,
Hari ni saye buat keputusan nak pegi
Bukan sebab benci tp xnak awak lagi sakit hati
Hope awk x tipu diri sendiri lagi nnt awk yg rugi
Rugi sebab kenal org macam saya ni

Awak,
'Till Death Do You Guys a Part"

AF,
Awak mmg buta kalo awk x nmpak mcm mane dia sayang awak,
'Till Death Do You Guys a Part'

Terime Kasih Awak ! Jaga diri elok² ! (>.^)




P/S :Sory Sangat sebab terjiwang dlm post ni..my bad..(-_-)






Tuesday, 27 September 2011

Cant Take My Eyes Off You



You're just too good to be true 
can't take my eyes off of you
you'd be like heaven to touch
I wanna hold you so much
at long last love has arrived
and I thank God I'm alive
you're just too good to be true
can't take my eyes off of you

Pardon the way that I stare
there's nothing else to compare
the sight of you leaves me weak
there are no words left to speak
but if you feel like I feel
please let me know that it's real
you're just too good to be true
can't take my eyes off of you

chorus:
I need you baby and if it's quite alright
I need you baby to warm the lonely nights
I love you baby, trust in me when I say
Oh pretty baby, don't let me down, I pray
oh pretty baby, now that I've found you, stay
and let me love you, o baby, let me love you, o baby